Hur började det hela egentligen?

Nu när bloggen har varit i gång ett tag kom jag på att jag inte har berättat hur hela historien med Google Glass egentligen började.

Det hela började med att jag en kväll i februari satt i soffan hemma och surfade på webben för att få veta lite mer om ryktet som sa att Google höll på att utveckla ett par röststyrda glasögon, Google Glass. Är det möjligt? Hur fungerar ett par sådana? Av en ren slump upptäckte jag att Google hade utlyst en tävling via twitter där de sökte efter personer som ville prova dem. Tävlingen innebar att man skulle beskriva vad man skulle använda glasögonen till. På 140 tecken knåpade jag efter mycket möda och stort besvär ihop en kort beskrivning av vad jag skulle undersöka om jag hade ett par. Jag skickade sedan iväg mitt tweet (klicka på bilden för en större version).

Screenshot 2013-11-04 10.38.42

Sedan tänkte jag inte så mycket mer på det och dagarna gick, men så på påskafton fick jag ett meddelande via twitter som löd:

Screenshot 2013-11-04 10.38.53

Hjärtat började bulta. Är det verkligen sant eller är det ett aprilskämt?! Jag vågade inte tro på att jag verkligen skulle få ett par Google Glass. Det var för bra för att vara sant. Naturligtvis berättade jag för familjen och de närmaste kollegorna på jobbet, men i övrigt höll jag det hemligt om det inte skulle gå hela vägen.

Tiden fram till det att jag fick besked om när jag kunde hämta mina googlebrillor kändes som en evighet. På midsommarafton mitt i en silltugga kom äntligen det efterlängtade beskedet (klicka på bilden).

Screenshot 2013-11-04 10.40.26

Efter detta fantastiska och spännande meddelande började en hektiskt tid. Jag skulle betala glasögonen (tro inte att de var gratis nej), boka tid på Googles kontor, boka resa och allt annat som hör till ett sådant hastigt beslut. Det var nämligen så att man var tvungen att hämta dem personligen på något av Googles kontor i New York, San Francisco eller Los Angeles. Jag valde New York. Efter mycket om och men hade jag äntligen lyckats boka en tid fredagen den 5 juli och dessutom lyckats boka en flygresa som stämde.

Puh! ”Nu börjar äventyret”, tänkte jag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *