Om problem med att få tillgång till trådlöst nätverk

Nu har den varma, sköna och vackra hösten bytts ut mot betydligt kyligare väder. Idag föll också de första snöflingorna här i Umeå. Bilden nedan visar campus här vid Umeå universitet i sen höstskrud tagen med Google Glass. Burr! Längtar redan efter värme…

Idag har jag också varit en sväng förbi NUS och Informatikenheten för att få tillgång till trådlös uppkoppling direkt i glasögonen. Det går inte att installera exempelvis ett digitalt certifikat i brillorna eller att göra en webbinloggning med användarnamn och lösenord. Det går bara att ansluta till trådlöst nätverk där man endast behöver ange nätverkets namn och lösenord. Detta kan jag göra via en app i telefonen eller på datorn. Tyvärr har jag har fått “bråka” en del för att få tillgång till ett sådant nätverk. Jag har varit i kontakt med flera personer som säger att det inte går, men när man väl har kommit till rätt person visar det sig inte alls vara omöjligt. Men varför i fridens dagar måste man alltid behöva argumentera och ta sig förbi de personer som alltid säger: “nej, det är omöjligt”? Speciellt med tanke på att man själv vet att det verkligen går.

I morgon börjar som sagt det stora äventyret och pilotprojektet med att använda Google Glass i en handledningssituation med tandläkarstudenter. Denna gång gäller det hur en undersökning genomförs och hur man bemöter patienter. Spännande, spännande… 🙂 Mer om det lite längre fram.

glass_10-17-13_03:22:02